Social Icons

luni, 4 aprilie 2016

Modificarea tarifului taxi pe timp de zi! Un început electoral!

Modificarea tarifului taxi pe timp de zi! Un început electoral!
Se pare că da ,domnii din primărie s-au gândit cum să fie ei samariteni pt clujenii clienți de taxi, demarând procedura de modificare a tarifului maximal pe timp de zi, respectiv de la 2.25 lei spre o valoare mai mică.
Din cite știm modificarea necesită o fundamentare făcută de specialiști în domeniu și care să justifice orice  modificare a tarifului maximal.

În plin an electoral, domnii de la primărie s-au gândit cum să fie ei samariteni pt clujenii clienți de taxi,  demarând procedura de modificare a tarifului maximal pe timp de zi.
Tariful de taxi se reflectează în mai mulți factori, printre care și combustibilul.
Așa cum pentru creșterea tarifului a fost nevoie de o fundamentare făcută de specialiști, iar indexarea tarifului conform legislației  nu s-a făcut anual, ci doar după insistențe și discuții care s-au derulat pe parcursul a 4 ani, tot așa să fie îndeplinite condițiile legale pentru modificarea tarifului taxi pe timp de zi.

Încă  din luna ianuarie consilierul local PNL, Ioan Bîldea, solicită Comisiei de Preţuri şi Tarife, din cadrul Directiei Tehnice Cluj, reducerea tarifului pe care îl practică taximetriştii pe timp de zi în Cluj-Napoca. Liberalul argumentează această solicitare spunând că în 2013 tariful s-a scumpit din cauză că benzina şi motorina s-au scumpit. Acum, în 2016, preţul combustibilului s-a ieftinit, motiv pentru care Bîldea considera că ar fi normal ca şi tariful de TAXI în Cluj-Napoca să fie redus.
Citez:
„În 2013 când s-a aprobat mărirea tarifului maxim pe care-l pot practica taximetrele pe timp de zi în Cluj-Napoca, de la 2 lei/km la 2.25 lei/km, principalul argument folosit a fost creşterea mare a preţului carburanţilor.

De atunci toţi operatorii au aplicat tariful maxim pe timp de zi, respectiv 2.25 lei/km.

Acum cred că e cazul să discutăm despre reducerea tarifului maxim, folosind acelaşi argument, respectiv reducerea mare a preţurilor combustibililor„ a anunţat consilierul local.

Pe aceleaşi considerente, liberalul solicita şi reducerea tarifelor la biletele şi abonamentele CTP Cluj-Napoca.
Citat încheiat.

Pe 23 iulie 2014, benzina ajunsese la un preţ maxim de 6,39 lei pe litru pentru produsul standard. Motorina a fost ceva mai ieftină şi a avut un maxim pe 1 aprilie: 6,36 lei pe litru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Etichete